#CoronaCooking: Zuurdesembrood met bloem, water en een portie geduld
Weetjes
Mar 27, 2020 - 11:05 am

Onder het mom van #CoronaCooking en #QuarantineFood is de wereld aan het wecken en fermenteren geslagen. Het is het uitgelezen moment voor huisgemaakte slowfoods, zoals kimchi, kombucha en appel-rabarbermoes. Of zuurdesembrood. NU.nl-redacteur Lisa Peters...

Waarom onduidelijk is hoeveel Nederlandse coronapatiënten genezen zijn
Weetjes
Mar 26, 2020 - 12:57 pm

NU.nl krijgt veel vragen over waarom we niet melden hoeveel met het coronavirus besmette personen zijn genezen. Het korte antwoord: dat getal is voor Nederland op dit moment niet bekend.

Koffie nodig? Het effect van cafeïne is te voorspellen
Weetjes
Mar 20, 2020 - 2:52 pm

Of je nu een avond moet doorwerken of in de ochtend moeite hebt met opstarten, een goede kop koffie kan je vermoeidheid laten verdwijnen. Maar wat doet koffie met je lichaam en hoe (on)gezond is dat?

Vier tips om je weerstand te verhogen
Weetjes
Mar 19, 2020 - 2:50 pm

Op sommige momenten is je weerstand minder goed en ben je vatbaarder om ziek te worden. Door extra op onderstaande punten te letten, kun je je immuunsysteem verbeteren en heb je minder kans om ziek te worden.

Hoe een autofabrikant 's werelds grootste producent van mondkapjes werd
Weetjes
Mar 17, 2020 - 10:26 am

De Chinese fabrikant BYD maakte vorige week bekend de grootste producent van mondkapjes ter wereld te zijn. Daarvoor werd alles uit de kast getrokken, tot de ontwikkeling en bouw van de benodigde machines aan toe. Zo ging het bedrijf te werk.