Europol: Criminelen maken slim gebruik van coronacrisis
Technology
Mar 27, 2020 - 11:08 am

Het Europese politieagentschap Europol waarschuwt voor criminelen die zich snel hebben aangepast aan de coronacrisis en er misbruik van maken. Zo is er sprake van een toename van de hoeveelheid meldingen over fraude en cybercriminaliteit.

App om na coronasymptomen in contact te komen met ziekenhuis breidt uit
Technology
Mar 27, 2020 - 11:07 am

De app Luscii, waarmee mensen hun symptomen omtrent het coronavirus kunnen doorgeven aan een ziekenhuis, breidt zich uit buiten Amsterdam. De app is vanaf donderdag ook beschikbaar in de regio's Utrecht en Nijmegen. Vrijdag volgt Assen.

WhatsApp test functie om inhoud van doorgestuurde berichten te googelen
Technology
Mar 26, 2020 - 1:00 pm

WhatsApp test een functie waarmee gebruikers de inhoud van doorgestuurde berichten eenvoudig kunnen googelen, bevestigt een woordvoerder van Facebook na berichtgeving door Android Police.

Facebook toont miljard gebruikers officiële informatie over coronavirus
Technology
Mar 26, 2020 - 12:58 pm

Facebook heeft in een blogbericht bekendgemaakt dat tot nu toe ruim een miljard mensen de coronavirusmelding op Instagram en Facebook hebben gezien.

Hongkong volgt ingereisde personen tijdens quarantaine via polsbandjes
Technology
Mar 20, 2020 - 3:04 pm

Hongkong zet aan een app gekoppelde polsbandjes in om mensen die de metropool betreden te monitoren. Inreizende personen moeten verplicht twee weken in quarantaine vanwege de uitbraak van het coronavirus. Volgens het bestuur van de Chinese regio liggen er...