Iconische Boeing 747 van KLM landt zondag voor het laatst op Schiphol
Economic Analyses
Mar 26, 2020 - 1:03 pm

KLM neemt vanwege de coronacrisis eerder afscheid van de Boeing 747, die door liefhebbers ook wel de 'Queen of the Skies' wordt genoemd. Zondag 29 maart landt dit type toestel voor het laatst in dienst van KLM op Schiphol.

Winst van Heinekens Chinese partnerbedrijf bijna gehalveerd door corona
Economic Analyses
Mar 20, 2020 - 3:07 pm

Het Chinese partnerbedrijf van Heineken, CR Beer, wordt hard getroffen door de coronacrisis, schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag. De omzet van China's grootste bierbrouwer is in de eerste twee maanden van dit jaar een kwart lager dan in dezelfde peri...

'Dit is de bazooka': Overheden zetten honderden miljarden in tegen coronacrisis
Economic Analyses
Mar 19, 2020 - 2:56 pm

Overheden en centrale banken wereldwijd zetten honderden miljarden in om hun economieën te ondersteunen tijdens de coronacrisis. "Dit is de bazooka", vertelde de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, vorige week.

Wat betekent thuiswerken vanwege het coronavirus voor de productiviteit?
Economic Analyses
Mar 12, 2020 - 3:12 pm

Om het coronavirus in te dammen nemen bedrijven geen risico's. Werknemers worden in veel gevallen uit voorzorg naar huis gestuurd om daar te werken. Wat doet dat thuiswerken voor bedrijven?

Wereldbank trekt miljarden uit voor coronabestrijding ontwikkelingslanden
Economic Analyses
Mar 04, 2020 - 10:00 am

De Wereldbank heeft woensdag een pakket aan maatregelen gepresenteerd ter waarde van maximaal 12 miljard dollar (10,75 miljard euro) om ontwikkelingslanden te helpen met de bestrijding van het coronavirus. Het noodpakket bestaat onder meer uit leningen me...