Percentage koraalbedekking Great Barrier Reef nadert dieptepunt van 1985
Flora & Fauna
Jul 11, 2019 - 12:21 pm

Natuurgeweld en koraalverbleking als gevolg van klimaatverandering hebben de afgelopen vijf jaar ervoor gezorgd dat het percentage koraalbedekking in het Great Barrier Reef enorm is afgenomen, zeggen Australische wetenschappers.

Satellietbeelden tonen forse versnelling van ontbossing in Amazonegebied
Flora & Fauna
Jul 04, 2019 - 9:39 am

Elke minuut verdwijnt er in het Amazonewoud een gebied ter grootte van een voetbalveld, blijkt uit een nieuwe analyse van satellietbeelden. De ontbossing van het gebied is in juni 60 procent sneller gegaan ten opzichte van dezelfde maand in 2018.

Onderzoekers: Een zesde van zeeleven is binnen tachtig jaar verdwenen
Flora & Fauna
Jun 12, 2019 - 12:27 pm

Een zesde van al het leven in de zeeën en oceanen is binnen tachtig jaar verdwenen als de opwarming van de aarde doorzet in het huidige tempo, blijkt woensdag uit een nieuwe internationale studie waar persbureau AP over bericht.

Zeldzame maanvis spoelt voor het eerst aan op de kust van Californië
Flora & Fauna
Mar 05, 2019 - 8:36 am

Een 2 meter lange maanvis is aangespoeld op een strand in Californië. Het is de eerste keer dat deze specifieke soort is gezien bij de kust van de Verenigde Staten, meldt het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws maandag.

Oudste nationale park Afrika blijft rest van het jaar dicht na ontvoering
Flora & Fauna
Jun 04, 2018 - 12:11 pm

CONGO - Het natuurreservaat Virunga in Congo blijft de rest van het jaar dicht voor toeristen nadat er in mei een beveiliger was omgekomen en twee Britten waren ontvoerd. Het park zegt de veiligheid van de bezoekers niet meer te kunnen garanderen.