EU-leiders worden het niet eens over steunpakket
Algemeen
Mar 27, 2020 - 11:12 am

De leiders van de 27 EU-landen zijn het donderdagavond niet eens geworden over een pakket aan economische steunmaatregelen om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Ze hebben wel afgesproken om over twee weken een nieuwe poging te ondernemen.

FC Barcelona negeert spelersraad en verlaagt lonen met 70 procent
Sport
Mar 27, 2020 - 11:11 am

FC Barcelona heeft donderdagavond het salaris van alle spelers en staf met 70 procent verlaagd. Dat is tegen de zin van de spelers, die een dergelijk voorstel eerder nog afwezen.

Europol: Criminelen maken slim gebruik van coronacrisis
Technology
Mar 27, 2020 - 11:08 am

Het Europese politieagentschap Europol waarschuwt voor criminelen die zich snel hebben aangepast aan de coronacrisis en er misbruik van maken. Zo is er sprake van een toename van de hoeveelheid meldingen over fraude en cybercriminaliteit.

App om na coronasymptomen in contact te komen met ziekenhuis breidt uit
Technology
Mar 27, 2020 - 11:07 am

De app Luscii, waarmee mensen hun symptomen omtrent het coronavirus kunnen doorgeven aan een ziekenhuis, breidt zich uit buiten Amsterdam. De app is vanaf donderdag ook beschikbaar in de regio's Utrecht en Nijmegen. Vrijdag volgt Assen.

#CoronaCooking: Zuurdesembrood met bloem, water en een portie geduld
Weetjes
Mar 27, 2020 - 11:05 am

Onder het mom van #CoronaCooking en #QuarantineFood is de wereld aan het wecken en fermenteren geslagen. Het is het uitgelezen moment voor huisgemaakte slowfoods, zoals kimchi, kombucha en appel-rabarbermoes. Of zuurdesembrood. NU.nl-redacteur Lisa Peters...