Verdachte zou Peter R. de Vries al langer voor aanslag hebben gevolgd
Algemeen
Dec 06, 2021 - 10:37 am

Peter R. de Vries werd volgens het Openbaar Ministerie (OM) in de periode voor de moordaanslag op 6 juli in de gaten gehouden, zo is maandag naar voren gebracht in de rechtbank van Amsterdam.

Telstar gaat met Yvonne van Gennip als voorzitter Eredivisie Vrouwen in
Sport
Dec 06, 2021 - 10:35 am

Telstar treedt volgend seizoen zeer waarschijnlijk als tiende ploeg toe tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De club uit Velsen-Zuid, die tot 2017 als voorloper van vv Alkmaar al in de competitie speelde, heeft een aanvraag ingediend bij de KNVB.

BBC nomineert Verstappen voor prestigieuze prijs World Star of the Year
Sport
Dec 06, 2021 - 10:33 am

Max Verstappen maakt bij de jaarlijkse sportverkiezing van de BBC kans om als eerste Nederlander ooit te worden verkozen tot World Star of the Year. De Formule 1-coureur is samen met vijf anderen genomineerd voor de prestigieuze prijs van de Britse omroep...

ESA-baas waarschuwt Europa: Musk bepaalt regels commerciële ruimtevaart
Technology
Dec 06, 2021 - 10:27 am

Josef Aschbacher, de nieuwe directeur van de European Space Agency (ESA), waarschuwt Europese leiders dat hun gebrek aan gecoördineerde actie op het gebied van commerciële ruimtevaart ertoe leidt dat Elon Musk nu zo veel macht heeft, dat hij zelf de regel...

Sony werkt aan PlayStation-abonnement dat moet concurreren met Xbox
Technology
Dec 06, 2021 - 10:24 am

De PlayStation-afdeling van Sony werkt aan een nieuw gameabonnement, schrijft Bloomberg vrijdag op basis van interne documenten. Het abonnement heeft de codenaam Spartacus gekregen en moet concurreren met het Xbox Game Pass-abonnement van Microsoft.