Russisch parlement stemt unaniem voor benoeming Mishustin tot premier
World leaders
Jan 16, 2020 - 3:28 pm

Het Russische parlement is donderdag unaniem akkoord gegaan met de benoeming van Mikhail Mishustin tot premier van het land. Het hoofd van de federale belastingdienst werd een dag eerder door president Vladimir Poetin voorgedragen.

Sociaaldemocraten op Sint-Maarten winnen verkiezingen
World leaders
Jan 13, 2020 - 3:36 pm

De sociaaldemocratische partij Nationale Alliantie heeft de verkiezingen op Sint-Maarten vrijdag gewonnen, melden lokale media. De partij krijgt zes van de vijftien zetels in het parlement.

Sultan Qaboos (79) van Oman overleden, neef benoemd als opvolger
World leaders
Jan 13, 2020 - 3:36 pm

De sultan van Oman, Qaboos Bin Said Al Said, is vrijdag overleden. Dat melden de staatstelevisie en het staatspersbureau van Oman. Het staatshoofd, dat bijna vijftig jaar lang op de troon zat, is 79 jaar geworden.

Robert Abela nieuwe minister-president van Malta
World leaders
Jan 13, 2020 - 9:56 am

Robert Abela volgt Joseph Muscat op als minister-president van Malta. Muscat moest opstappen nadat een moord op een journalist in 2017 uiteindelijk leidde tot een politieke en juridische crisis in het land.

China: ‘Taiwanese president won met smerige tacktieken’
World leaders
Jan 13, 2020 - 9:54 am

De China-kritische Taiwanese president Tsai Ing-wen heeft ‘smerige tactieken’ gebruikt om de verkiezingen in haar land te winnen. Dat stellen Chinese staatsmedia vandaag.