Kabinet vindt baancreatie niet belangrijkste doel van investeringskorting BIK
Global Business
Oct 06, 2020 - 10:51 am

NEDERLAND-Het creëren van banen is niet het primaire doel van het invoeren van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). "Het eerste en belangrijkste doel is investeren", zei staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën maandag in een toelichting op...

Eurogroep schaart zich achter kandidatuur Nederlander voor ECB-topfunctie
Global Business
Oct 06, 2020 - 10:49 am

EU- De Eurogroep heeft zich maandag achter de kandidatuur van de Nederlander Frank Elderson voor een topfunctie bij de Europese Centrale Bank (ECB) geschaard.

Exxon schrapt tot 120 banen in Nederland
Global Business
Oct 06, 2020 - 10:48 am

NEDERLAND-Olie- en gasconcern ExxonMobil heeft plannen om maximaal 120 van de 1.500 arbeidsplaatsen in Nederland te schrappen, zo meldt een woordvoerder van het bedrijf. Medewerkers en de ondernemingsraad zijn hierover maandagochtend ingelicht.

Duitse industrie ziet aantal orders in augustus stijgen en maakt een inhaalslag
Global Business
Oct 06, 2020 - 10:44 am

DUITSLAND- De Duitse maakindustrie haalde in augustus meer orders binnen dan verwacht, maakt het ministerie van Economische Zaken dinsdag bekend. In augustus was het aantal orders 4,5 procent groter dan in juli. Dat is een fors grotere stijging dan waar r...

Europese Rekenkamer: EU raakt achterop met hergebruik plastic verpakkingen
Global Business
Oct 06, 2020 - 10:42 am

EU-In de EU wordt altijd nog meer dan de helft van het plastic verpakkingsmateriaal verbrand, waardoor de doelstelling om over vijf jaar minimaal 50 procent te recyclen uit zicht raakt. Daarvoor waarschuwt de Europese Rekenkamer dinsdag.