Apple van plan om productie iPhone 13 te verlagen vanwege chiptekorten

Apple gaat de productie van zijn iPhone 13-telefoons verlagen, vanwege wereldwijde chiptekorten. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Apple wilde dit najaar 90 miljoen nieuwe iPhones maken, maar zou dat aantal met 10 miljoen verlagen.

Apple kan door leveringsproblemen bij de bedrijven Broadcom en Texas Instruments niet aan genoeg chips komen voor in de iPhone 13-telefoons. Het zou gaan om chips die het oledscherm aansturen en chips voor draadloze verbindingen.

Techbedrijven kampen al langer met chiptekorten. Door de grote vraag, onder meer omdat veel mensen tijdens de pandemie zijn gaan thuiswerken, kan de productie niet worden bijgebeend. Daardoor zijn er veel tekorten ontstaan en zijn smartphones, laptops en spelcomputers minder goed verkrijgbaar.

Experts denken dat de tekorten nog wel een tijd aanhouden. Dat zal tot in elk geval 2022 het geval zijn, maar misschien zelfs langer.

Apple-directeur Tim Cook waarschuwde investeerders tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers al voor de chiptekorten. Hij zei toen dat Apple waarschijnlijk ook te maken zou krijgen met die tekorten, maar voegde toe dat het bedrijf "er alles aan doet om de omstandigheden te kunnen verzachten".